Alın Germe Ameliyatı
Alın germe genellikle 40 yaş üzeri, alındaki çizgiler derinleşmiş, birlikte kaşlarda düşüklük olan kişilere uygulanan bir ameliyattır.
Alın germe ile gergin bir alın, çatık olmayan yüksek kaşlar hedeflenir.
Tüm yüzün analizi sonrası alın germe ameliyatı, yüz germe ve göz kapağı estetiği ile birlikte planlanabilir. Alın germe ameliyatı, deri fazlası olduğu ve çıkarılması planlandığı zaman klasik yöntem olarak saçlı derinin 4-5 cm gerisinden taç şeklinde bir kesi yapılabilir.
Cilt kaşlara kadar ayrılır ve alın bölgesindeki kaslara müdahale edilerek cildin fazlalığı çıkarılır. Ameliyat izi saçlı derinin içinde kalır. O bölgede uzunca süre hissizlik olabilir. Kaşları normal yerine getirmek için yapılan kaş asma ameliyatı, alın germe ile iç içe geçmiş bir ameliyattır. Fazla doku çıkarılması planlanmıyor ise alın germe endoskopik yöntemle yapılabilir. Saçlı derinin içerisinden 2 cm’lik kesilerden girilerek endoskoplar yardımı ile yapılır. Endoskopik alın germe ameliyatının, iyileşme süreci klasik yönteme göre çok daha konforludur. Saçlı deride his kaybı minimal olmaktadır.
“Ameliyat sonrası oluşan şişlikler 1-2 haftada iner. 2 hafta sonra işe dönülebilir.
Aın Germe Ameliyatı niçin yapılır ?
Alında oluşan çizgilerin ortadan kaldırılması
Kaşların arasındaki bölgede oluşan kırışıkların giderilmesi
Kaşlarda meydana gelen sarkmaların ortadan kaldırılması
Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Alın germe ameliyatları açık alın germe ve endoskopik alın germe olarak iki ayrı yöntemle ele alınabilir. Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı doktorun yapacağı muayene sonucunda belli olacaktır.
Doktor, hastaya bu iki yöntem arasındaki farkları da bu muayene esnasında detaylı bir şekilde anlatarak hastayı doğru şekilde bilgilendirir.
Yüz, son derece hassas bir bölge olduğu için seçilecek olan yöntemin belirlenmesi için muhakkak detaylı ve özel bir muayene gereklidir.