Boyun Germe Ameliyatı
Boyun germe ameliyatı veya estetiği, çene altında gıdı bölgesini de içerisine alan boyun derisi ve deri altında ki kas dokularının gevşeme ve sarkmaların giderilmesidir.
Yaşlanma, yer çekiminin etkisi, güneş ışığına uzun süre maruz kalma ve genetik faktörlerden boyun bölgesinde kırışıklık, sarkma ve gevşemesi olan kişilere yapılır
Boyun germe ameliyatları tek başına yapılabildiği gibi diğer germe estetikleri ile de kombine yapılabilmektedir.
Boyun Germe Ameliyatı Öncesi Hazırlık
Her ameliyattan önce olduğu gibi hekim tarafından yapılan detaylı bir fiziki muayene şarttır. Ameliyat tekniği hekim tarafından detaylı olarak kişiye anlatılacaktır. Bunun yanı sıra kişi sahip olduğu hastalık, daha önce geçirdiği ameliyat, kullandığı ilaçlar konusunda doktorunu bilgilendirmelidir.
Ameliyat öncesinde kan sulandırıcı ve benzeri ilaçlar kullanan hastalar ameliyat esnasında ve daha sonrasında kanama gibi problemler yaşamaması açısından doktor kontrolünde belirli bir süre ara verilmelidir..
Anestezi gerektiren her operasyon da olduğu gibi ameliyattan en az 6 saat öncesinde beslenme ye ara verilmelidir. Bu sürenin ameliyat öncesi ve sonrası ne kadar olacağına doktor kişiye söyleyecektir.
Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Boyun germe ameliyatı kulak önünden başlayan kesiler ile, kulak memesinin altından kulak arkasına kıvrılır ve oradan da saçlı derinin içine doğru ilerleyerek ve/ veya çene altına yapılan kesilerle yapılır. Burada cilt altındaki ve kas dokusu üstündeki gevşek ve ağsı yapılar ve kas dokusuna da müdahale edilerek gerginleştirilir, cilt gerdirilerek fazlalıklar çıkarılır ve yeniden şekillendirilir.
Ameliyat sonrasında kan birikiminin önüne geçilmesi açısından birkaç gün duracak minik drenler olacaktır.
Boyun Germe Ameliyatı Sonrası
Ameliyat esnasında konulan drenler genellikle 1-2 gün sonrasında çıkarılır. Ameliyat sonrasında yapılan bandajlar tahmini bir hafta kalmaktadır. Ameliyattan sonra ağrı kesiciler ile idare edilebilen hafif ağrılar olabilmektedir.
Ameliyat sonrası oluşan morluk ve şişliklerin iyileşme süreci kişinin cilt yapısı ile çok ilgilidir. Genel olarak 1 hafta sürmektedir daha sonrasında yavaş yavaş azalarak yok olmaktadır. Şişlerin daha çabuk inmesi için doktorun önerdiği sürede buz uygulaması önerilmektedir.
Ameliyat sonrası izler kulak arkasında saklanacağından çok fazla belli olmaz. 6-12 ay arasında bir sürede de neredeyse görünmeyecek hale gelir.
Boyun Germe Ameliyatı Hakkında Sık Sorulan Sorular
Boyun germe ameliyatında hangi anestezi yöntemi kullanılır ?
Boyun germe ameliyatında hastanın tercihine bağlı genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılabilir. Lokal anestezide de hasta yarı uyur durumda tutulduğu için herhangi bir acı hissetmeyecektir.
Ameliyat genellikle germe miktarına ve yapılacak başka işlemlere de bağlı olarak 1-3 saat arası sürmektedir.
Normal hayatıma ne zaman dönerim?
Boyun germe Ameliyatı sonrası 1 hafta – 10 gün içerisinde iş hayatına dönülebilir. Oluşan morluk Ve şişlikler 1 hafta içerisinde kaybolacaktır. Ameliyat sonrası özellikle ilk 10 gün güneş ışığına doğrudan maruz kalınmamalıdır. 2 hafta sonra uzun yürüyüşlere, 3 hafta sonrada ağır spora başlanabilinir. Ameliyattan sonra ilk 4 hafta boyunca boyunu zorlayacak sporlar yapılmamalıdır.
Boyun Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?
Boyun germe ameliyatından sonra kalıcı Ve görünüş açısından rahatsız edici izler olmayacaktır. Burada izler saçlı deri ve kulak arkasında veya çene altında saklanacaktır. Burada görünür olan izler yalnızca kulak önünde ve çok kısa olup zamanla da görünürlüğü önemli ölçüde yitirecektir.
Boyun germe ameliyatı riskleri nelerdir?
Boyun germe Ameliyatında da her cerrahi operasyonlarda olduğu gibi anesteziden ve cerrahiden kaynaklanan riskler mevcuttur. Oluşabilecek risklerin önüne geçilmesi açısından ameliyat öncesi yapılan tahlil tetkik ve anestezi muayeneleri oldukça önemlidir.
Ameliyat sonrası kanama riski çok beklenilen bir şey değildir. Ancak hematom riskinin önüne geçilmesi açısından ameliyat esnasında kulak arkalarına küçük drenler yerleştirilmektedir.
Bunun yanı sıra enfeksiyon saç dökülmesi, saçlı deride hissizliği gibi nadir görülen riskler mevcuttur. Ancak zamanla saçlar yeniden çıkacak Ve his kaybı ortadan kalkacaktır.
Hastanede kalmayı gerektirir mi?
Boyun germe sanılanın aksine ağır bir operasyon değildir. Boyun germe ameliyatının tek başına yapıldığı durumlarda hasta belli bir süre dinlendirildikten sonra taburcu olabilir. Ancak bu işleme gıdı, yüz germe veya başka vücut ameliyatları da eşlik ederse en az bir gece hastane ortamında kalınması kişi için en doğru olanıdır. Hastanede kalış süresine ameliyat sonrasında hastanın durumu ve doktorun değerlendirmesi ile belli olacaktır.